Совети

Спелеологија

Спелеологијата е убава, но и опаснo хоби кое може да донесе до разни несакани незгоди. Ве советуваме…

Нуркање

Пред самото нуркање, треба да се направи добра припрема на опремата и да се истражат сите потенцијални…

Ски Тури

Основни предуслови за безбедно скијање, се добра физичка подготвеност, знаење и искуство во скијање, исто така добро…

Скијање

Пред почетокот на секое скијање, најважно е добро да се загреете и истегнете, па дури потоа да…

Боулдеринг

Завршен спортско-алпинистички курс за искачување по карпи е она што ние го препорачуваме. Но сепак, можете да…

Планинарење

Ќе ви презентираме неколку совети од наши искусни планинари за кои сме сигурни дека евентално ќе ви…

Во случај на несреќа

Во случај на несреќа, најпрво, најдобро е да останете смирени и присебни, така што подобро ќе си…