Categories
Новости

Потпишан Договор за Донација со Република Бугарија

Денес во просториите на Генералниот конзулат на Република Бугарија во Битола,потпишан е договор за финансиска поддршка во вредност од 15.000евра.Средствата се наменети за набавка на опрема за спасување во планински усови.Со ова Горска служба за спасување Македонија – GSSMK ќе биде многу поефикасна, побрза и попрофесионална во извршувањето на своите задачи.Огромна благодарност на Генералниот Конзулат на Република Бугарија во Битола,особено на генералниот Конзул г-дин Димитар Иванов